Bij veel bedrijven is een printer een van de meest gebruikte apparaten op kantoor. Even een rooster uitprinten, een brief aan klanten faxen, of een kopie maken van een contract, een printer voorziet je printbehoefte. Niet iedereen wilt een printer kopen, je kan daarom ook een printer leasen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld maar tijdelijk een printer nodig hebt! 

Er worden vaak veel printers aangeboden bij de verhuurbedrijven. Dit is om iedereen te kunnen voorzien van de juiste printer. Het kan daardoor best een zoektocht zijn om de juiste printer voor jouw onderneming te vinden. Lees daarom hier welke opties er zijn, en met welke contractvoorwaarden je rekening kan houden. 

Welke opties voor printer leasen

Als je een printer wilt leasen heb je de keuze uit vele opties. Er zijn tegenwoordig veel printers met uiteenlopende functies. De printer die je nodig hebt, hangt dus af van jouw print gedrag. Voor degene die veel printen, hebben bijvoorbeeld baat bij een printer met een hoge afdruksnelheid. Er zijn printers die alleen zwart-wit printen, of printers die er ook nog kleurenprints bij maken. Wanneer je ook wilt kopiëren, scannen en faxen zal je een printer nodig hebben die meer functies heeft. Zoals een laserjet. Je kan ook een printer leasen die alle functies in één heeft. Dit is de All-In-One printer. Het kan zijn dat je prints nodig hebt die een andere afmeting hebben.  Of het nou de standaard A4 prints zijn, A3 of A5, veel printers hebben de mogelijkheid om te printen op verschillende afmetingen. 

Contractvoorwaarden

Bij een printer leasen komt een contract kijken. Hierin staan alle afspraken die gemaakt worden tussen de verhuurder en huurder. Een aantal punten die verwerkt worden in een contract zijn als volgt:

  • Huurperiode: Het is geen wonder dat de huurperiode in het contract wordt genoemd. Dit wordt meestal gedaan in maanden of jaren, afhankelijk waar de huurder voor kiest. 
  • Betaling: Je kan niet iets huren zonder er voor te betalen. De huurprijs die je betaalt wordt vastgelegd in de overeenkomst. Dit is om misverstanden te voorkomen, en om duidelijk te hebben wat de huurprijs is. 
  • Onderhoud: In de overeenkomst staat vermeld wie de verantwoordelijke is voor het onderhoud en de reparaties. Het is belangrijk om duidelijk te hebben wie hier verantwoordelijk voor is, om te weten wat er wel en niet onder valt, om zo eventuele misverstanden en extra kosten te vermijden. 
  • Printermerk: Om alle gegevens kloppend te hebben, wordt ook vermeld welke printer er verhuurd wordt. 
  • Na de leaseovereenkomst: Zodra de leaseovereenkomst afgelopen is, moet de printer terug naar de verhuurder. Om dit proces goed te laten verlopen is het goed om te weten of hier specifieke vereisten aan verbonden zijn. Bijvoorbeeld de staat van de printer, extra kosten of hoe het retourproces gaat.