Wageningen staat ook wel bekend als de stad van de wetenschappen, met alle universiteiten, hogescholen en ondernemingen zit het er vol met wetenschap! Aan wetenschappelijke kennis geen gebrek, ideaal wanneer je wilt samenwerken met andere disciplines. Een laboratorium in Wageningen huren is jezelf verwennen met alle kennis waarin je je gaat begeven!

Kenmerken van een laboratorium in Wageningen

Wageningen ligt tussen Utrecht en Arnhem in, wat maakt dat de stad centraal in Nederland gelegen is. Het vervoer naar de stad is dus goed te doen, iets wat ook nodig is gezien wetenschappers en onderzoekers van allerlei landen naar Wageningen komen om kennis op te doen! Naast dat het wetenschappelijk gezien een interessante omgeving is, is het ook voor de internationale markt interessant. Samenwerkingen die de grens overgaan is ineens heel dichtbij. De omgeving van Wageningen zelf is aantrekkelijk. Door al het groen in de stad, de levendige sfeer en de diversiteit maakt de stad de juiste plek om niet alleen te werken, maar ook te wonen. Of je nou lekker wilt ontspannen in het park, of het bruisende nachtleven in wil, in Wageningen kan het allemaal! Daarnaast zijn er ook nog genoeg bezienswaardigheden in de stad waar je met veel plezier naar toe kan. Een laboratorium in Wageningen is ideaal wanneer je je wilt verdiepen in de wereld van de wetenschap, en wilt genieten van een prachtige stad!

Wetenschaps onderzoeken

Met alle wetenschap is het niet zo vreemd dat je hier verschillende onderzoeksgebieden kan vinden. Hier zijn een aantal voorbeelden. 

  • Milieuwetenschappen. Een laboratorium in Wageningen om bezig te gaan met milieuwetenschappen? Geen probleem! Onderzoeken naar bodemkwaliteit, waterkwaliteit, klimaatverandering, het ecosysteem en luchtverontreiniging zitten hier wel op zijn plaats. 
  • Dierwetenschappen. Bezig zijn met diergezondheid, dierenwelzijn en voeding voor landbouwhuisdieren doen ze hier graag. Er wordt onder andere onderzoek gedaan naar de voeding, genetica, duurzame veehouderij en ziektepreventie. 
  • Biotechnologie. Hier weten ze in het laboratorium in Wageningen wel raad mee. Onderzoeken naar nieuwe innovaties, zoals genetische modificatie, biomaterialen en biobrandstoffen worden hier met grote regelmaat gedaan. 
  • Voedingswetenschappen. Niet alleen de voeding voor dieren wordt uitgebreid onderzocht, ook de voeding van mensen wordt onder een microscoop gelegd. Er wordt onderzoek gedaan naar de voedingsstoffen, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en voedseltechnologie. Ook wordt er gekeken naar de smaak, de textuur, de voedingswaarden en mogelijkheden om voedsel langer houdbaar te krijgen.

De onderzoeksgebieden zijn heel breed, er zijn uiteraard nog veel meer disciplines te vinden. Het laboratorium speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen en genereren van nieuwe wetenschappelijke kennis.