Je mist net die extra kamer, of je wilt graag wat meer natuurlijk licht in huis… Het kan dan tijd zijn om eens na te denken over een dakkapel kopen. Het kan ook zijn dat je oude dakkapel aan vervanging toe is. Wanneer het hout aan het rotten is, de verf afbladdert of wanneer je tocht voelt in de kamer. 

Het overwegen waard

Een dakkapel is het overwegen waard wanneer je meer ruimte wilt. Niet alleen de kamer wordt groter, maar ook het huis groeit. Het totale woonoppervlakte is toegenomen, dit betekent dat de waarde van je huis stijgt. Na plaatsing van een dakkapel ziet een huis aan de buitenkant royaler en aantrekkelijker uit, wat fijn kan uitpakken in de toekomst bij verhuisplannen. Een dakkapel kopen kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Net zoals bij een serre, kan een dakkapel als extra kamer fungeren, of als extra ruimte in een kamer. Door het plaatsen van een dakkapel kan je de ruimte die nu verloren gaat onder het schuine dak, beter benutten. Je kan er een extra slaapkamer van maken, een studie- of hobbykamer, of zelfs een badkamer! De kamer waar je een dakkapel op wilt plaatsen zal nu een donkere ruimte zijn. Je kan hier een kamer van maken met veel daglicht en natuurlijke warmte van de zon. Wist je dat je kan besparen ondanks dat je een dakkapel wilt kopen, hoe dan? Je kan besparen op de energiekosten! Een dakkapel kan ervoor zorgen dat de isolatiewaarde toeneemt. Dit betekent dat de ruimte aangenamer zal aanvoelen in zowel de winter als de zomer. Je hoeft de ruimte, en het huis, minder te verwarmen waardoor je bespaart op je energierekening!

Dakkapel kopen

Een dakkapel is tegenwoordig in vele soorten beschikbaar. Je kan gaan voor een dakkapel van kunststof of wil je toch liever een houten dakkapel kopen? Houten dakkapellen hebben voor veel mensen nog steeds de voorkeur. Dit komt vooral door de natuurlijke uitstraling. De kunststof dakkapellen zijn echter nauwelijks te onderscheiden door de nieuwe technieken. Een voordeel van een kunststof dakkapel is dat het goedkoper is in aanschaf en makkelijk is qua onderhoud. Nadat je een dakkapel hebt gekocht komt de aannemer langs om te kijken naar de plaats van bestemming. Er kan dan gelijk advies gegeven worden en er wordt gekeken naar de mogelijkheden. Daarna komt er een gespecificeerde offerte, zodat jij als klant precies weet wat betreft de kosten van een dakkapel kopen en plaatsen. Sommige bedrijven maken gebruik van kwalitatief hoogwaardige prefab dakkapellen. Hierdoor kunnen zij binnen één dag de dakkapel kunnen plaatsen, en dat jij binnen één dag gebruik kan maken van de dakkapel!