Bij een huis is goede isolatie van levensbelang. Natuurlijk wil je zonder problemen de wintermaanden doorkomen, maar is jouw huis ook bestand tegen schimmel? Het laatste wat je natuurlijk wilt, is schimmel in jouw huis vinden. Toch zijn veel mensen zich niet bewust van de maatregelen die zij moeten nemen om schimmel te voorkomen. Simpelweg een raam openzetten om een kamer te luchten is vaak niet genoeg. Als de vochtige lucht in de muren trekt, ben je namelijk nog steeds de klos. Dit is waar dampremmende folie van pas kan komen.

 

Wat is dampremmende folie precies?

Dampremmende folie is een soort folie die voornamelijk aangebracht wordt op een dak of gevel. Het idee achter deze folie is dat het voorkomt dat er schimmel of houtrot ontstaat in de isolatielaag van een huis. Vochtige lucht die ontstaat in een huis moet namelijk weg kunnen trekken en dat moet ook door muren en het dak heen kunnen. Daarom is alleen een raam openzetten dus niet genoeg. Sommige huizen hebben echter al andere oplossingen die dezelfde soort taak als dampremmende folie vervullen, dus kijk eerst goed wat bij jou het geval is.

 

Waarom is dampremmende folie zo belangrijk?

Als er houtrot of schimmel ontstaat in jouw woning, dan is dat geen pretje. Houtrot tast de kwaliteit van de isolatie en constructie van een huis aan, wat ervoor kan zorgen dat de levensduur van het huis sterk vermindert. Schimmel is misschien nog wel problematischer. Niet alleen tast het ook de constructie van een huis aan, maar schimmel kan ook de luchtkwaliteit in een huis verslechteren en gevaarlijk zijn voor jouw gezondheid. Dit zijn dingen die je koste wat het kost moet voorkomen en dat maakt dampremmende folie zo belangrijk.

 

Hoe kan je dampremmende folie aanbrengen?

Dampremmende folie wordt aangebracht aan de binnenzijde van daken en wanden. Zorg bij het aanbrengen dat alles nauwkeurig wordt afgewerkt met bijvoorbeeld tape om naden te voorkomen. Zo niet, dan verliest de folie zijn dampremmende werking en is het zo goed als waardeloos. Het aanbrengen van de folie moet dus met zorg gedaan worden. Ben je echter zelf niet handig met dit soort klusjes? Dan kan je altijd nog hulp inschakelen. Veel bedrijven tegenwoordig geven advies over het aanbrengen van dit soort folie en kunnen jou hiervoor een duidelijk stappenplan geven. Zo kan je er zeker van zijn dat het proces goed verloopt.