De Berg Buddy skelter voor kinderen vanaf drie jaar is super makkelijk en super leuk om te besturen. Als je als ouder besluit een Berg Buddy skelter voor je kind te kopen, dan heeft je kind er jaren en jaren plezier van. Met de vrijloopautomaat en de banden van lucht kan je kind zonder probleem op elk terrein rijden. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel Berg Buddy skelters op de markt. Denk aan de Berg Buddy met aanhanger, de hippe en trendy meisjes Berg Buddy skelter Lua en de stoere Berg Buddy Orange. Je kunt de skelter helemaal compleet maken met een aanhanger, naamsticker of veiligheidsvlag. Interesse in nog meer, dan kun je zelfs een racepak kopen met een naam en in de kleur van de Berg Buddy skelter. Alle skelters van Berg Buddy hebben rubberen banden geschikt voor terreinen zoals zand en gras. De skelters zijn voorzien van een stalen frame voor extra stevigheid. Kan je kind al fietsen of steppen, dan is een skelter heel makkelijk om te leren.

 

De verstelbaarheid van de skelter

Je kind kan jaren en jaren genieten van zijn of haar skelter omdat de Berg Buddy skelters een verstelbare stoel en stuur hebben. Je kunt het stuur in de hoogte verstellen en de stoel horizontaal verstellen en naar voren en achteren schuiven. Een kind van drie jaar heeft een gemiddelde beenlengte van 38 tot 45 centimeter en met een zithoogte van 35 centimeter kan je kindje jaren gebruik maken van de skelter. Hoe vaak je precies aanpassen moet maken aan de skelter, is afhankelijk van de groei van je kind.

 

Veiligheid is het belangrijkst

Je kind zal veel tijd doorbrengen op zijn of haar skelter en daarom is veiligheid heel belangrijk. Fabrikant Berg heeft dan ook veel aandacht gegeven aan de veiligheid en comfort van de skelters. Zo blijf je met vier wielen altijd op de weg en door de schommelassen blijft de skelter stabiel. Met luchtbanden zal het rijden altijd leuk blijven, ook op moeilijke wegen. Het meest belangrijkste qua veiligheid is het BFR systeem. Je kind kan met het BFR systeem heel makkelijk vooruit en achteruit rijden en ook makkelijk remmen. Met de vrijloopautomaat zorg je ervoor dat de pedalen niet doordraaien als er zonder trappen snelheid wordt gemaakt.

 

Een aantal voordelen van een Berg Buddy skelter

Je kunt met het verstelbare stoeltje en stuur jarenlang genieten van een Berg Buddy skelter. Een ander voordeel is het eerder genoemde BFR systeem, waarmee je na stilstand achteruit kunt rijden en met pedalen kunt remmen. En een ander interessant voordeel is dat de Berg Buddy makkelijk is te monteren.